Persze könnyű ezt mondani – véli ezt a háziasszonyok
többsége. Pedig igazán nem panaszkodhatunk, hiszen ma már bármilyen csodára
képesek lehetünk az internetes elérhetőségek révén. Míg egy-két évtizeddel ezelőtt is csak a meglévő
szakácskönyveinkre és a nagyi összegyűjtött receptjeire támaszkodhattunk ,
manapság a gasztrobloggerek világában már az okozza a nagyobb kihívást, hogy
megtaláljuk a saját ízlésünknek, ügyességünknek és kívánságainknak megfelelő
receptoldalt. Az étel elkészítése már könnyebb feladat lesz.
Csokis-gyümölcsös mártogatós
A gasztrobloggerek jelentős része hobbi szinten gyűjtögeti
és teszi közzé receptjeit. Ők valójában nem profi szakácsok. Ami ugye a
háziasszonyok többségét meg is nyugtatja. Ételeik többnyire egyszerűek, kreatívak
és ízletesek.
Amerikai fánk |
Ha három szóban kellene megfogalmazni a „jó gasztroblogger”
fogalmát, akkor ezek a következők lennének: „Egyszerű, ízletes és mutatós
ételek készítője”.
Csokis Mascarpone torta |
Szerencsére mindhárom feltételnek megfelel egyik kedvenc
gasztrobloggerünk Szandra, a http://cookingwithfantasy.com
oldal megálmodója és háziasszonya.
Szandra a "háziasszonyunk" |
A profin elkészített, csodaszép oldal ínycsiklandó ételek
fotóival csábít minket az első kísértésbe. Ami első pillantásra is rögtön látszik,
hogy háziasszonyunk próbálja figyelembe
venni az egészséges étkezés szempontjait . Cukormentes ételek mellett sok
zöldséggel és gyümölccsel elkészíthető ételvariációt is ajánl. Szandra a saját
maga által kitalált ill. népszerű ételek továbbfejlesztett változatának titkába avatja be rajongóit. Az oldalon
gyönyörű képek ill. videók bizonyítják Szandra konyhai sikereit.
Reggeli turmix |
Minden háziasszonynak
van kedvenc étele ill. kedvenc alapanyaga. Szandrának az eper a kedvence.
Rendkívül kreatívan és sokoldalúan tudja felhasználni ezt az idénygyümölcsöt.
Az egyik ilyen epres csoda elkészítésére minket is meghívott. Így
tapasztalatból mondhatjuk, hogy rendkívül egyszerű, gyors és egészséges –
hiszen cukor- és keményítőmentes finomságot készítettünk háziasszonyunk segítségével.
Az epres pohárkrém, amit együtt készítettünk remek délutáni desszert, de prímán
megállja a helyét egy gyerekzsúron is. A lurkók garantáltan imádni fogják! És
ami nem utolsó a gyerekek egy kis segítséggel maguk is elkészíthetik. Ugye nem
kell tovább győzködnöm….?
Epres pohárkrém |
A lényeg tehát a fantázia, annak szabadon szárnyalása – mint
ahogy azt Szandra bolgjának címében is ígéri.
Cooking with fantasy – Főzzünk fantáziával!
Gyertek tartsatok velünk! Főzzünk mi is egyszerűen és
kreatívan!
Használjuk a fantáziánkat!
Szandra Green Gate porcelánokat és textileket használ a Skandi Trend felajánlásával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése