Skandi Trend

2015. november 25., szerda

Adventi készülődés

Nálunk a december a kedvenc hónap. Rögtön hó elején a lányom születésnapjával indítunk, immár kilenc éve. Másnap már a Mikulást várjuk, a következő napok pedig már az ünnep bűvöletében telnek. Az adventi naptár pedig igazi hab a tortán egy nagycsaládban. A kölkök imádják. Néha nem tudom eldönteni, hogy a várakozás a meglepetésre vagy maga a csokoládé okoz-e nekik nagyobb örömet.

Az édesség mindenesetre ezekben a napokban hatványozottabb formában van jelen minden gyerek életében. A meglepetést persze nemcsak édességgel tudjuk elérni. Az ünnepi  időszakában az egész családot bevonhatjuk a készülődés izgalmaiba. A napi kis édes meglepetések mellé becsempészhetünk 1-1 cetlit, ami az aznapi teendőket tartalmazza.

Kezdhetjük például az adventi koszorú közös elkészítésével. Elkezdhetjük a karácsonyi díszek, dekorációk elkészítését is. Készíthetünk apró ajándékokat az óvónéniknek, tanítónéniknek, barátoknak. Az ünnepi ajtódíszek közös elkészítése is garantált siker lesz.

Ne feledkezzünk el a szegény családokról sem. Jó kis közös program lehet a régi, megunt játékok összeszedése, bedobozolása és becsomagolása. Újabb közös programként pedig elvihetjük a csomagokat a Mikulásgyárba. Ők minden decemberben eljuttatják az ajándékokat a legszegényebb családokhoz! A gyerekek biztosan büszkék lesznek magukra.

Az adventi vásárok meglátogatása is jó program lehet. Mindenképp látogassunk el egy kézműves programra is. Kreatívkodjunk egy kicsit közösen. A Skandi Trend budaörsi üzletében még a decembert sem kell megvárni! November 28-án egy gyönyörű skandináv stílusú adventi koszorú elkészítésével köszöntik az ünnepi időszakot!


A kézművesműhelyt Mucsy Réka vezeti. A belépő 6000 Ft, amely tartalmaz minden, az elkészítéshez szükséges eszközt és a koszorút. Ráadásként a műhelyben elkészített saját karácsonyfadíszt is haza lehet vinni. Jelentkezni Mucsy Rékánál kell mucsyreka@gmail.com email címen, vagy a 0620 324 8454-es telefonszámon. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése