Skandi Trend

2014. november 24., hétfő

Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit!

Punnyadós, esős vasárnap délután. A napi izgalmakon túl vagyunk. Futóverseny és lépcsőn leesés, gyerekügyelettel fűszerezve kipipálva. Az ebéd elpusztítva. Társasozás, rajzolgatás, leckeírás letudva. Jön hát a kérdés: mit csináljuk? A süteménysütést mindenki megszavazza. A vita csak ott generálódik, hogy mit süssünk. A diós-csokis muffin és a meggyes pite van versenyben. Szavazás. A pite 5:1 arányban abszolút győztes. Nem csodálom, hiszen a nagyi receptje, és ez mindig mindent visz. Egyszerű, gyors és bármilyen évszakban el lehet készíteni. Mi üveges meggybefőttel dolgozunk, legalábbis a téli hónapokban. Persze nyáron nálunk is friss gyümölcs kerül bele. De ennek sajnos most híján vagyunk. Tehát marad a befőtt. És a titkos összetevő, ami nálunk a kakaópor. Merthogy a nagyi ezzel bolondítja meg a pitét. Nagyon finom. Abszolút siker. A Red Star pitesütő tál hamar kiürül.
Nektek is van ilyen klassz pitereceptetek a nagyitól?



Meggyes Pite
Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • ¼ liter tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor
  • meggy (friss, mirelitt vagy befőtt)
  • apró manduladarabok
Első lépésbe a vajat és a tojást habosra keverjük.
Második lépésben a tej felét és a cukrot hozzáadjuk és tovább keverjük.
Harmadik lépésben a sütőporos lisztet fokozatosan hozzáöntjük ehhez, végül belekeverjük a maradék tejet.
A pitesütőt én  kivajazom és kicsit megszóróm liszttel, mielőtt beleöntöm a tésztát. A meggyet a végén véletlenszerűen beleszórom. Végül megszórjuk a tetejét a mandulával.
180 fokon 20-25 perc.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése