Skandi Trend

2014. november 29., szombat

Ördögh Zsófi receptje: almás pite

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg hideg vaj
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
1 tojássárgája
ha szükséges, hideg víz
pici sütőpor
reszelt citromhéj
pici só

A liszthez hozzákeverem a cukrot, a sütőport, a sót és a vajjal gyorsan elmorzsolom. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és ha szükséges, vizet is. Ha elkészült a tésztánk, fél órán át hűtőben pihentetjük, vagy amíg kihűl az alma.

Töltelék:
egy kg pucolt almát kisebb darabokra vágva ízlés szerint cukrozva, fahéjjal, mazsolával és kisebb diódarabokkal megpárolunk. 

Melyik pitesütőt választaná?

Nekem a piros pitesütő tetszik a legjobban :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése