Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg
hideg vaj
40 dkg
liszt
10
dkg porcukor
1
tojás
1
tojássárgája
ha
szükséges, hideg víz
pici
sütőpor
reszelt
citromhéj
pici
só
A
liszthez hozzákeverem a cukrot, a sütőport, a sót és a vajjal gyorsan elmorzsolom.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és ha szükséges, vizet is. Ha elkészült a
tésztánk, fél órán át hűtőben pihentetjük, vagy amíg kihűl az alma.
Töltelék:
egy
kg pucolt almát kisebb darabokra vágva ízlés szerint cukrozva, fahéjjal,
mazsolával és kisebb diódarabokkal megpárolunk.
Melyik pitesütőt választaná?
Nekem
a piros pitesütő tetszik a legjobban :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése